Michi's Story The Panda Contact Michi's Music

lyrics for the day..

Cukuplah sekadar hidup dengan penuh bermakna..

Anyeonghaseyo~~

Thursday, September 8, 2011

Support the good cause..

Rasa-rasanya tiada sesiapa yang suka kalau kawasan tempat tinggal dia dicemari ataupun dibuat sesuka hati untuk kepentingan sesetengah pihak..lebih-lebih lagi kalau kawasan kampung sendiri..

Saya tertarik dengan post di Facebook yang berbunyi seperti berikut,
"Tambatuon terletak di Kota Belud, Sabah. Isu yang berkaitan dengannya ialah, cadangan pembinaan empangan dengan kos RM450 million untuk bekalan air  25,000 hektar padi sawah yang tidak produktif di Kota Belud dan tanpa mengambil kira pendapat, cadangan daripada orang kampung. Akademik dari Fakulti Pertanian UPM cakap empangan itu unnecessary dan produktiviti padi di Malaysia actually semakin meningkat. Bukan itu saja, SUHAKAM (Suruhajaya Hak Asasi Manusia) pun menentang projek ini, malahan ketua kampung yang bantah projek ini pun juga kena pecat. Projek ini akan menenggelamkan dan memindahkan 600 penduduk kampung di sana.Skrg baru 312 yg sign ini petition masih sangat sedikit..mari kita tambah lg bilangan dia..Setiap kita diberi peluang utk membantu mereka..God bless Tambatuon.."
Sekiranya anda bersetuju untuk tidak menyokong pembinaan empangan ini, anda boleh sign petition melalui link ini 


4 comments:

germaine said...

Ada pula ni kan.. x tau pula ada ni issue skrg.. Mcm x necessary pula buat empangan di sabah ni kan?? :)

Jmle Rmle said...

itu laitu..urg kg yg susa di gima..:)

~KLaRaPaRiS~ said...

its finally here.. lama suda sy dgr nie ceta dr lilik.. but baru skg betul2 nampak sdri.. huhu

Jmle Rmle said...

kasian tu urg2 kampung kalau butul2 diorang kena suru pindah..

There was an error in this gadget

Another lyrics to share

Urang Limpas-Limpas

Panda Walk Away

Stalkers..hehe